Welkom bij
Paramedisch Expertise
Centrum Eindhoven

Wie we zijn

Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven is een modern expertisecentrum voor orthopedische zorg, welzijn en (sport)prestatieverbetering. Binnen ons centrum vindt u PECE Zorg, het Schouder Expertise Centrum, het Knie Expertise CentrumPECE Health en Progress Educations. Hierbinnen werken onder andere gespecialiseerd (sport)fysiotherapeuten, manueel therapeuten, bewegingswetenschappers, ergotherapeuten, orthopeden, diëtisten, kinderfysiotherapeuten en sportartsen intensief samen. Zij werken daarnaast samen met diverse externe partners.

Zorg
Het multidisciplinair team van Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven biedt zorg aan mensen met klachten aan het bewegingsapparaat (orthopedische klachten). Loopt u in uw dagelijks functioneren, werk, sport en/of hobby tegen fysieke beperkingen aan en hebt u de wens uw vitaliteit te verbeteren? Dan stimuleren onze behandelaars u in een open en ongedwongen sfeer uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden. Door onze expertise en samenwerking, kunt u altijd rekenen op de beste, doelmatige zorg.

Welzijn en (sport)prestatieverbetering
Met sportverenigingen, sportclubs en individuele sporters (amateur en professioneel) uit Nederland en daarbuiten werken we samen aan gezondheids- en (sport)prestatiebevordering en blessurepreventie. Bent u geen sporter, maar heeft u wel de wens uw gezondheid op een sportieve manier te bevorderen? Dan zetten wij de expertise, het netwerk en de slagvaardigheid die behandelaars van Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven hebben opgedaan in (top)sport in om u hierbij te helpen.

Ook voor professionals
Vanuit uitgebreide expertise en ervaring, geven bewegingswetenschappers en (para)medici van Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven jaarlijks via Progress Educations onderwijs aan zo’n zevenhonderd (para)medici en andere professionals uit heel Nederland die zich verder willen bekwamen in (para)medische zorg. Ook voeren we veel diagnostisch consulten uit voor collega’s en verwijzers (huisartsen, sportartsen en orthopeden). We vinden het belangrijk dat mensen gezond en vitaal zijn en delen daarom onze kennis en kunde graag.